Ένας κοινός αγώνας ντόπιων & μεταναστών δέχεται την επίθεση του κράτους

Ένας κοινός αγώνας ντόπιων & μεταναστών δέχεται την επίθεση του κράτους

Ένας κοινός αγώνας ντόπιων & μεταναστών

Εδώ και τρία χρόνια στην ΑΣΟΕΕ χτίζεται καθημερινά μια κοινότητα αγώνα μέσω της οποίας οι μετανάστες μικροπωλητές -από κοινού με ντόπιους αλληλέγγυους- διεκδικούν το δικαίωμά τους στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια, ορίζοντας οι ίδιοι τη μοίρα τους με οριζόντιες συνελεύσεις, αντιστεκόμενοι στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Δέχεται την επίθεση του κράτους

Πρυτάνεις, δήμαρχοι, καταστηματάρχες, φασιστοσυμμορίες και κάθε είδους μπάτσοι -ολόκληρο το κόμμα της τάξης- επιδίωξαν από την πρώτη στιγμή να τσακίσουν αυτόν τον αγώνα με όλα τα μέσα: κανονιστικά, διοικητικά, κατασταλτικά, μαφιόζικα,. Τελευταίο επεισόδιο: η σύλληψη και η ρατσιστική “διοικητική κράτηση” 12 μεταναστών στις 8/4 με την κατηγορία ότι απειλούν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Θα τον υπερασπιστούμε

Αν στις συνθήκες κρίσης “δημόσια τάξη και ασφάλεια” σημαίνει σκυμμένα κεφάλια, τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, κλείσιμο στο μοναχικό και καταθλιπτικό “εγώ” και στρατόπεδα συγκέντρωσης για όσους κι όσες περισσεύουν, τότε πράγματι αυτός ο αγώνας συνιστά απειλή για τη “δημόσια τάξη”: είναι ένα ανταγωνιστικό παράδειγμα αυτόνομου αγώνα όπου μετανάστες και ντόπιοι αντιστέκονται από κοινού στην εξαθλίωση και βαρβαρότητα.

Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: